Lees hier het aanbod van

Enkyos Massage & Welzijn

Overzicht aanbod massages

Ontspanningsmassages

klassieke ontspanningsmassage enkyos massage en welzijn gelina van den hoven hooglandEen klassieke ontspanningsmassage heeft als belangrijkste doel het lichaam en hoofd te laten ontspannen. Deze massage maakt je bewust van de spanningen die aanwezig zijn in je lichaam en dat te voelen waardoor je het kan loslaten. Hierdoor wordt het proces van bewuster ontspannen gestimuleerd.
Deze massage is geschikt bij spanning en pijn maar zeer zeker ook voor onderhoud en balans van een gezond lichaam. De handgrepen stimuleren de doorbloeding in de spieren, het bindweefsel en de huid waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden en voedings- en herstelstoffen sneller aangevoerd worden.
warmwaterkussen massage enkyos massage en welzijn gelina van den hoven hooglandTijdens deze héérlijke ontspannende massage lig je gedurende de hele massage comfortabel op je rug op het warme waterkussen. Je rug wordt omhuld door de warmte van het kussen en toch kan je hele lichaam gemasseerd worden. Met een speciale techniek wordt je rug gemasseerd zonder dat je van houding hoeft te veranderen.
Het warmwaterkussen geeft je ondersteuning en de lichte beweging van het kussen geven naast de warmte een extra dimensie aan de massage.

Het effect is een optimale doorbloeding en ontspanning van de spieren en het zenuwstelsel. Afvalstoffen worden beter afgevoerd en eventueel aanwezige pijn verzacht. Warmte is plezierig en geeft een gevoel van geborgenheid en welbehagen. Na de warmwaterkussen massage weet je lijf weer wat ontspanning is!

Deze warmwaterkussen massage is een aanrader voor iedereen. Vooral voor  mensen die moeilijk op hun buik kunnen liggen, bij fibromyalgie, bij gewrichtsklachten, bij rugklachten, voor zwangere vrouwen en voor ouderen die wat minder mobiel zijn.
Deze massage wordt niet in de zomer gegeven.

AromaTouch®Massage enkyos massage en welzijn gelina van den hoven hooglandDe AromaTouch®Massage is een milde, zeer ontspannende en rustgevende massage waarbij acht verschillende essentiële oliën gebruikt worden op je rug, nek, hoofd en voeten. De geur van de olie verstrekt het ontspannende effect en de zuivere olie wordt snel opgenomen in je lichaam zodat het ook nog doorwerkt na de massage.
Elke olie heeft een specifieke werking. Hierdoor wordt het zenuwstelsel ondersteunt bij het in balans brengen van het lichaam. Dit wordt in 4 stappen met steeds 2 oliën bereikt:

  1. Rustgevend (stress vermindering)
  2. Beschermend (versterking van het immuunsysteem)
  3. Reinigend (vermindering van ontstekingen in het lichaam)
  4. Vitaliserend (betere werking van lichaamssystemen)

De AromaTouch®Massage bevordert het welzijn door het verminderen van fysieke en emotionele stressoren en ondersteunt het zelfgenezende vermogen van het lichaam.
Ik maak gebruik van de Certified Pure Therapeutic Grade essentiële oliën van het merk dōTERRA. Deze zijn 100% puur natuurlijk. Met grote zorg worden de aromatische deeltjes gedistilleerd uit planten, bloemen, wortels, bast en fruit. Hierdoor is het veilig, zuiver en effectief. Essentiële oliën hebben krachtige reinigende eigenschappen en zijn ook van nature antibacterieel, antiviraal, schimmel- en parasiet dodend. Vanwege hun unieke structuur gaan ze direct door de huid zodat het lichaam direct van de heilzame werking van essentiële olie kan profiteren.
Met de AromaTouch®Massage kom je lichamelijk en geestelijk meer in balans.

thaise lymph massage enkyos massage en welzijn gelina van den hoven hooglandThaise Lymph Massage is een activerende massage die je kan zien als een schoonmaakmassage voor je lichaam.
Al vanaf jonge leeftijd bouwt het lichaam afvalstoffen op die in het lymfestelsel achter blijven. Hierdoor kunnen klachten ontstaan van zowel fysieke als mentale aard. Denk hierbij onder andere aan chronische vermoeidheid, infecties, verminderde weerstand, hoofdpijn, pijnlijke en vermoeide benen, cellulitis en menstruatiepijn.

Het lymfestelsel heeft in tegenstelling tot het bloedvatenstelsel, geen centrale pomp (het hart) en heeft dus andere ondersteuning nodig om goed door te stromen. Daar is de Thaise Lymf Massage uitstekend geschikt voor. Ook bewegen zet dit stelsel in gang. Hierbij worden achtergebleven afvalstoffen in het intacte lymfe systeem afgevoerd worden.

Er wordt vooral gemasseerd met de onderarmen waarbij energiebanen gevolgd worden en drukpunten gebruikt worden. Het effect is stimulatie van de bloed- en lymfecirculatie, stroming van energie en ontspanning van het hele lichaam.
Volgens de traditionele Thaise geneeskunde blijft het lichaam gezond als het lichaam in balans is en de energie stroomt. Ritme, tempo en herhaling van de massagehandgrepen zorgen voor een maximaal effect in de doorstroming. Hierdoor kunnen klachten verminderen, je voelt je fitter en je weerstand neemt toe.

shiatsumassage enkyos massage welzijn gelina van den hoven hooglandShiatsumassage is een traditionele Japanse massage waarbij specifieke drukpunten in het verloop van de meridianen (energiebanen) gemasseerd worden met vooral duimen en handpalmen, om disbalans te herstellen. Daardoor heeft deze massage behalve een diep ontspannende werking op fysiek en mentaal niveau ook een preventieve werking ter ondersteuning van een goede gezondheid.
Je ademhaling verdiept zich, eventuele blokkades worden opgeheven, je energie neemt toe en je hoofd komt tot rust.

Het stimuleert je zelfhelend vermogen van je lichaam doordat de energie weer door je organen, spieren, botten, huid en weefsels stroomt. Deze massage kan zowel over de kleding als op de huid gegeven worden.

vlindermassage enkyos massage en welzijn gelina van de hoven hooglandVlindermassage is een hele zachte rustgevende massage op en langs de wervelkolom. Dit werkt diep in op het centrale zenuwstelsel en op de langste energiebaan van het lichaam. De kracht en diepe werking van deze massage zit dus juist in de zachtheid.
Je lichaam ervaart heel weinig weerstand waardoor het juist goed kan loslaten en de steeds herhaalde beweging van de massage brengt diepe rust.

Met 2 of 4 vingers wordt er over en langs de wervelkolom gemasseerd en door de diepe werking kan je lichaam spanningen loslaten, blokkades opruimen, pijn verzachten en volledig tot ontspanning komen.

Deze massage gebruik ik ook regelmatig tijdens de andere ontspanningsmassages.

buikmassage enkyos massage welzijn gelina van den hoven hooglandBuikmassage is een zachte massage die zowel op lichamelijk niveau als energetisch niveau effect heeft. Je buik geeft heel veel aan van hoe jij in je vel zit. Je darmen zijn je tweede brein: een knoop in je maag hebben, vlinders in je buik hebben, bij spanning buikpijn krijgen en vaker naar het toilet moeten.

Door een buikmassage kom je in een diepe ontspanning en kunnen mentale punten geraakt worden en verwerkt. Met milde massage technieken worden je darmen gestimuleerd om het geluks-hormoon serotonine aan te maken. Je ervaart meer ontspanning wat de spijsvertering bevordert, het geeft je mentale ruimte, ondersteunt het loslaten en je komt meer in contact met jezelf en je gevoel. De hersenen en de darmen zijn met elkaar verbonden via de langste zenuw van het lichaam, de nervus vagus. Deze heeft heel veel invloed op je ontspanning en welzijn. De nervus vagus is betrokken bij veel automatische processen en hoe meer ontspannen je bent, hoe beter deze zenuw zijn werk kan doen wat de vele effecten van de buikmassage verklaart.

zwangerschapsmassage enkyos massage welzijn gelina van den hoven hoogland
Zwangerschap is een intensieve en vaak ook pittige periode in je leven. Zowel fysiek als mentaal zijn er de nodige veranderingen. Je herkent het waarschijnlijk wel. Naast de mooie kanten zijn er ook minder fijne: misselijk, moe, emotioneler reageren, rugpijn, hoofdpijn, slechter slapen, je gelukkig en tegelijkertijd ook onzeker voelen. En zo zijn er nog veel meer zwangerschapskwaaltjes op te noemen. Ook de combinatie van werk, huishouden en het onderhouden van sociale contacten, oftewel “alle ballen hoog houden” kost flink wat energie.

Wat is het dan fijn om eens helemaal tot rust te komen door een zwangerschapsmassage!
Het ondersteunt je fysiek en mentaal bij alle veranderingen en ongemakken.
zwangerschapsmassage enkyos massage welzijn gelina van den hoven hoogland
Op elk moment in je zwangerschap mag je een zwangerschapsmassage ondergaan. Deze wordt aangepast aan je zwangerschapsduur en aan eventuele klachten en wensen.
Het belangrijkste doel van de massage is om lekker te ontspannen en te genieten van deze massage.
Even tijd helemaal voor jou zelf.
Verder zal je ervaren dat het je nachtrust verbetert, klachten vermindert en je stressniveau verlaagt.
Na de 3e maand mag je ook een warmwaterkussen massage ondergaan waarbij de warmte van het warmwaterkussen aangepast wordt.

handmassage voetmassage enkyos massage welzijn gelina van den hoven hooglandHand- of voetmassage is een ontspannende massage waarbij via je handen of voeten het hele lichaam effect ervaart van de massage. Ieder gedeelte van de hand of voet heeft via reflexzones verbinding met een orgaan, een gewricht of een spiergroep wat dit effect verklaart.

Je handen zijn de hele dag in de weer, je voeten dragen je de hele dag en verdienen wel wat meer aandacht.

Deze laagdrempelige massage is een weldaad voor je handen of voeten. In plaats van functioneel gebruik worden je handen of voeten verwend. Via de massage van alle reflexzones, geeft het energie, ontspanning en kom je zelfs tot rust in je hoofd.
handmassage voetmassage enkyos massage welzijn gelina van den hoven hoogland

Klachtgerichte massages

klachtgerichte massages in de overgang enkyos massage en welzijn gelina van den hovenMassage in de overgang is een ondersteunende massage in deze bijzondere fase van je leven. Er verandert veel tijdens de overgang, soms zoveel dat je jezelf niet meer herkent.

Je lichaam en geest zijn op zoek naar een nieuwe balans, het roept veel vragen op en je ervaart ups en downs.

De balans is verstoord door de schommelingen en veranderingen in de hormoonhuishouding waardoor je zenuwstelsel steeds een andere boodschap krijgt. Hierdoor ontstaat innerlijke stress wat zich in tal van fysieke en mentale overgangsklachten kan uiten: opvliegers, concentratieverlies, vergeetachtigheid, hartkloppingen, gevoeliger zijn voor spanningen en stress, buikklachten, slaapproblemen, onzekerheid, drukte in je hoofd of juist een “watten” gevoel, gewichtstoename, stemmingswisselingen, depressiviteit en nog veel meer.  Het komt voor dat de klachten verward worden met overspannen zijn, een burn-out of overwerkt zijn.

De massage in de overgang helpt je om jezelf weer terug te vinden, klachten te verminderen en geeft je ondersteuning bij het hervinden van je balans.

Er zijn 3 onderdelen binnen massage in de overgang:

Drukpunt behandeling
Holistic Pulsing (zacht wiegende massage)
Een volledige lichaamsmassage afgestemd op het proces van de overgang.

Afhankelijk van de klachten en/of aandachtspunten, wordt bepaald hoe het beste resultaat behaald kan worden waardoor je het proces beter aan kunt en je weer beter in je vel zit. De behandeling werkt door op zowel fysiek, mentaal als emotioneel vlak.

Ademcoaching is ook een mogelijkheid in de overgang.

klachtgerichte massages cuppingmassage enkyos massage en welzijn gelina van den hovenCuppingmassage is een klachtgerichte massage en heeft daarnaast ook een ontspannend effect. Het is een stevige en diepe massage doordat het vergelijkbaar is met bindweefsel massage.
Er wordt een siliconen cup geplaatst op de huid waardoor er een goed te doseren vacuüm ontstaat. Vervolgens wordt deze cup samen met mijn handen over de huid bewogen waardoor het een dynamische massage is.
Je kan het zien als een omgekeerde massage: In plaats van druk op de huid en het onderliggende weefsel, wordt het omhoog getrokken in de cup waardoor er ruimte in het weefsel gecreëerd wordt.
Het effect is veelzijdig: pijndemping, verbetering bloed- en lymfecirculatie, afvoer van afvalstoffen en overtollig vocht, het maakt verklevingen los, heeft een positief effect op de huid. Het versterkt het immuunsysteem waardoor het zelf-genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt en je meer fitheid ervaart.

Door de diepe werking is het uitstekend geschikt bij o.a. rugpijn, hoofdpijn, schouderpijn en andere gewrichtspijn, fibromyalgie, reumatische klachten, ischias, vermoeide en pijnlijke spieren, littekenweefsel en bij buikklachten.

Cuppingmassage kan ook heel goed gecombineerd worden met een andere massage uit het ENKYOS massage aanbod.

massage bij fibromyalgie enkyos massage en welzijn gelina van den hoven hooglandMassage bij Fibromyalgie heeft als doel de pijnklachten en stijfheid te verminderen en het slaappatroon te verbeteren. Deze massage brengt lichaam en geest tot rust en zorgt voor meer balans. De opname van zuurstof in spieren en bindweefsels wordt verbeterd, de ademhaling wordt dieper en het hartritme en de bloeddruk dalen. Endorfine, een natuurlijke pijnstiller, komt vrij waardoor stress en pijn in het lichaam verminderen. Ook de kwaliteit van slapen kan verbeteren als het lichaam meer in balans is en minder stress ervaart.

Massage bij Fibromyalgie heeft twee massage methodes:

Massage bij Fibromyalgie als pijnbestrijding
Bij deze vorm van massage worden met speciale milde technieken de pijnpunten in het spier en bindweefsel gevonden, gemasseerd en met lichte druk behandeld waarbij ook rustige spierontspanningsoefeningen aan bod komen.

Massage bij Fibromyalgie ter bevordering van de slaap.
Deze vorm van massage wordt bij voorkeur aan het einde van de dag gegeven. Deze langzame ritmische massage nodigt lichaam en geest uit om tot diepe rust en ontspanning te komen omdat het zenuwstelsel tot rust gebracht wordt. Er kan ook gekozen worden voor een vlindermassage om dit diepe effect te bereiken.

Elke fibromyalgiepatiënt is anders, daarom wordt bij de intake de keuze en lengte van de massages afgestemd. Van beide massages zijn doel en inhoud verschillend en zijn niet beide in een massage mogelijk. Het lichaam heeft tijd nodig om effectief te reageren op deze massage en is daarom het meest effectief als het met een bepaalde regelmaat herhaald wordt en natuurlijk persoonlijk afgestemd wordt.

De effecten van massage bij Fibromyalgie:

Verminderd pijn, stijfheid en stress in het lichaam
Verlichting van spierkrampen
Vrijkomen van de natuurlijke pijnstiller endorfine
Brengt lichaam en geest tot rust
Versterking van het lymfesysteem
Verlaging van de bloeddruk
Verbetering van het bewegingsapparaat
Verbetering in slaappatroon

massage bij hoofdpijn enkyos massage en welzijn gelina van den hoven hooglandMassage bij hoofdpijn richt zich op het verminderen, voorkomen en zelf wegnemen van hoofdpijn.

In comfortabele rugligging worden de spieren van nek, schouders, gezicht en hoofd gemasseerd waardoor de spierspanning afneemt en afvalstoffen afgevoerd worden.

Bij de intake wordt duidelijk om wat voor soort hoofdpijn het gaat en of (werk)houding, triggerpoints, te weinig vocht, weinig slaap, stress of medicatie ook een rol spelen. Zo kan er  naast de massage ook gericht advies gegeven worden wat het effect van de massage versterkt.
Spanningshoofdpijn en migraine zijn het meest bekend.
massage bij hoofdpijn enkyos massage en welzijn gelina van den hoven hoogland
Bij een migraine aanval of bij hele zware hoofdpijn wordt er niet gemasseerd. Op een later tijdstip kan dat wel om de kans op en de heftigheid van deze hoofpijn te beïnvloeden.
Bij regelmatige massage kan zelfs de frequentie van de hoofdpijn verminderen.

Deze massage is ook heel effectief bij mensen die last van nek-schouderspieren hebben door langdurig werken achter de desktop.

massage bij kanker enkyos massage en welzijn gelina van den hoven hooglandWanneer je geconfronteerd wordt met kanker in je eigen leven of van iemand uit je directe omgeving, staat de wereld heel even stil en je leven staat op zijn kop.
Massage biedt geen genezing maar ontspant, ondersteunt en kan pijnstillend werken. Klachten als slapeloosheid, angst en stress kunnen verminderen.  Anders gezegd: massage vergroot je welzijn en verbetert je kwaliteit van leven. Hierdoor kan je de behandelingen en het leven met of na kanker beter aan.

Het is algemeen bekend dat aanraking helend, troostend en een eerste levensbehoefte is en tijdens het ziekzijn geldt dat nog meer. In eerste instantie gaat de aandacht vooral naar het medische aspect waardoor vooral functioneel aangeraakt wordt. Daarna komt er ook aandacht voor het mentale en emotionele aspect van het hebben van kanker aan bod waarbij massage een waardevolle aanvulling kan zijn.

Masseren bij kanker is in elk stadium van de ziekte mogelijk, voor tijdens of na een behandelfase. Deze massage is een moment voor jezelf waarbij ontspanning en liefdevolle aanraking voorop staat. Zowel lichaam als geest hebben behoefte aan ontspanning

In dit proces kan en wil ik graag naast je staan. Ik ben opgeleid om je op de juiste manier te kunnen masseren.
Wel zijn er mogelijk aanpassingen nodig afhankelijk van in welke fase en welke behandeling jij je bevind. Voorafgaand aan de eerste massage vindt een uitgebreide intake plaats.


Ik ben in opgeleid in 2019 door Monique van der Kooi van de stichting voor jou.
Kijk voor meer informatie op de site van Stichting Voor Jou.

spatadermassage enkyos massage en welzijn gelina van den hoven hooglandSpatadermassage is een milde massage van de benen om spataderklachten te verminderen en verdere uitbreiding van spataderen tegen te gaan.
Veel gehoorde klachten zijn: vermoeide en/of pijnlijke benen, kramp, dikke enkels, jeuk en rusteloze benen. Afhankelijk van de locatie en uitgebreidheid, duurt een massage 45 tot 60 minuten.

Vrouwen zijn gevoeliger voor het krijgen van spataderen dan mannen. Bij veel vrouwen ontstaan of verergeren de spataderen in de zwangerschap. Bij mannen komt het meer voor op wat oudere leeftijd. Andere factoren die een rol spelen bij het ontstaan van spataderen zijn langdurig stilstaan, zitten met de benen over elkaar, zonnebaden, veel en zwaar tillen, dragen van hoge hakken en staan met overstrekte knieën.

Naast de massage krijg je adviezen en circulatie-bevorderende oefeningen. Hiermee heb je zelf ook invloed op het verbeteren van het resultaat.

afslankmassage enkyos massage en welzijn gelina van den hoven hooglandAfslank massage, ook wel cellulite massage of contour-massage genoemd, is een figuur corrigerende massage.

Deze diepe intensieve massage helpt het lichaam bij vermindering van vocht- en vetophopingen en bij de reiniging van gifstoffen waardoor er niet zozeer gewicht vermindering is maar zeker een verlies in omvang ontstaat. Het is een ondersteuning bij het afvallen en bij een detox kuur waardoor je je energieker en fitter gaat voelen, bovendien wordt de huid mooier en het gaat de huidverslapping tegen. Ook helpt het bij verbetering van je figuur na een zwangerschap.
Het is geen uitzondering om een gemiddeld omvangverlies te krijgen van rond de 10 cm waardoor je 1 a 2 kledingmaten kleiner kunt gaan dragen. Natuurlijk is het resultaat mede afhankelijk van je beweeg- en voedingspatroon.
Bij het ondergaan van deze massage merk je dat het een pittige massage is, niet te vergelijken met een ontspanningsmassage.
Het aangrijpingspunt is het bindweefsel en de massage richt zich op een verbetering van de doorbloeding zodat opgehoopte afvalstoffen en vocht in de vetcellen afgevoerd kunnen worden.
Je omvang vermindert op een natuurlijke manier, je zit lekkerder in je vel en je voelt je energieker en zekerder van jezelf.

Er zijn 3 zônes die behandeld kunnen worden. Eén zône per kuur vanwege de intensiteit van de massage en omdat het lichaam anders de hoeveelheid afvalstoffen niet kan verwerken.

1 Buikzône: buik, flanken en rug in combinatie met de billen.
2 Buikzône: buik, flanken en rug in combinatie met de bovenarmen.
3 Beenzône: benen en billen in combinatie met de bovenarmen.

(Wil je alleen je bovenarmen dan is daar een apart tarief voor)

De losse introductiebehandeling (€ 55,-) van 60 minuten bestaat uit de intake om jouw verwachting en doel af te stemmen, een meting op 6 verschillende plaatsen en een massage zodat je kunt ervaren hoe deze massage werkt. De kuur duurt ongeveer 7 weken en omvat 10 massages, kost € 400,- en het is aan te raden eens in de 4 a 6 weken een onderhoudsbehandeling te ondergaan (€45,-).

Elke massage wordt afgesloten met een pakking van de speciale contour-gel als extra stimulans voor de afvoer van de afvalstoffen. Tijdens de kuur is het belangrijk dagelijks ongeveer 2 liter water te drinken.

Welzijnsmassages

mindfulness massage enkyos massage en welzijn gelina van den hoven hooglandMindfulness Massage, bewustzijn door aanraking en is een prachtige ontspannende massage in combinatie met meditatie.

Door je bewust te zijn van wat je voelt bij deze massage, door je gedachten rustig voorbij te laten gaan, deze niet af te keuren en er niet mee in gesprek te gaan, ontstaat er een weldadige rust. De link tussen het fysieke en mentale voelen, helpt je in het dagelijkse leven anders om te gaan met datgene waar je tegenaan loopt.
Bij de Mindfulness Massage zijn er 5 thema’s waar tijdens de massage aandacht aan besteed kan worden:

Breath, Release, Acceptance, Awareness en Trust (adem, loslaten, acceptatie, bewustzijn en vertrouwen). De speciaal voor dat thema gecreëerde massage verdiept het bewustzijn rond dit thema en zo ontstaat er meer ruimte om te Zijn. Dit kan aangevuld worden met specifieke oefeningen om thuis verdere verdieping mogelijk te maken.

Mindfulness is bewezen effectief en brengt verlichting bij onder andere stress, pijn, slapeloosheid burn-out en depressie. Je ervaart fysiek en mentaal meer ruimte waardoor het je welzijn vergroot. En dat is precies waar ENKYOS Massage & Welzijn voor staat!

Een Mindfulness Massage duurt ongeveer 60 minuten inclusief de intake waarin duidelijk wordt welk van de bovenstaande thema’s of een combinatie daarvan, op dit moment veranderen mag.

holistische massage enkyos massage en welzijn gelina van den hoven hooglandBij deze massage komt in de uitgebreide intake naar voren wat jouw doel is, wat je wilt bereiken en ervaren. Op basis daarvan gebruik ik uit alle verschillende massages, technieken en diensten datgene wat voor jou het beste werkt om dit te bereiken. Ook is het mogelijk dat ik je voor thuis een opdracht of oefening meegeef waardoor je zelf ook nog verder kan om je doel te bereiken.
Door onderdelen uit mindfulness, coaching, massage, energetisch werk en ademoefeningen te combineren wordt het een hele krachtige manier om rust, ontspanning, inzichten, persoonlijke groei, harmonie en balans te creëren.

Bij het maken van meerdere afspraken kan het proces wat in gang is gezet, zich verder verdiepen. Ervaring met de diverse onderdelen is niet nodig doordat het op jouw niveau afgestemd wordt.

chakramassage enkyos massage en welzijn gelina van den hoven hooglandChakra’s zijn energieplekken in ons lichaam die verbonden zijn met de wervelkolom en met elkaar. Je kan het zien als energiekanalen van je lichaam en ze zijn zowel aan de voor- als achterkant van je lichaam aanwezig. Elke chakra staat in contact met verschillende lichaamsfuncties en ze komen overeen met zenuwpunten, organen en endocriene klieren. Ook is er een verbinding met emotionele en mentale aspecten in je leven waardoor de energiestroming beïnvloed kan worden.

Bij chakramassage wordt de onderlinge verbinding en energiestroming gestimuleerd van de 7 grootste chakra’s. Je ervaart meer innerlijke rust, balans en ontspanning, zowel in je energetisch systeem als op fysiek, mentaal en emotioneel gebied.

Elke chakra heeft zijn eigen thema waardoor de massage goed afgestemd kan worden op dat wat voor jou heilzaam en vitaliserend is. Doel van de massage is om de chakra’s te stimuleren, vrij te maken en vernieuwde energie te geven. Ook een intentie, visualisatie, geluiden, kleuren  en kristallen kunnen een bijdrage leveren aan deze massage om het energetische systeem in gang zetten. Harmonie van lichaam en geest, op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

Persoonlijke groei of bewustzijnsgroei

ademcoaching enkyos massage en welzijn gelina van den hoven hooglandAdemen is zo vanzelfsprekend dat je er meestal niet bij stilstaat. Je adem is er altijd, je hele leven lang. Alle ervaringen, zowel positief als negatief, hebben effect op je leven en zonder het te beseffen, verandert je adempatroon hierdoor. Adem verbindt lichaam en geest. Je ademhaling zegt veel over hoe jij je vanbinnen voelt. Als je last hebt van spanning, stress, onderdrukte emoties, overtuigingen of pijn, kun je onbewust sneller gaan ademen, oppervlakkig ademen of je adem vastzetten. Zo ontstaan er blokkades, je gebruikt je volledige longvolume niet meer, je energiestroom blokkeert met als gevolg dat er nog meer lichamelijke, mentale of emotionele klachten ontstaan.
Met een ademsessie kun je dit doorbreken. Het is echt transformerend ademwerk.

Bij het coachgesprek gaan we dieper in op wat je mogelijk blokkeert of onbewust beperkt en kijken we naar wat je verlangen is. Vervolgens ga je ademen om blokkades te doorbreken, stress te verminderen, meer ruimte te creëren en dat wat jou beperkt los te laten. Door gebruik te maken van drukpunten, ondersteund met positief geformuleerde zinnen, komt er weer ruimte in de geblokkeerde ademgebieden. Hierdoor voel je je weer fitter, lichter en ontspannen.

De positieve effecten zijn op verschillende niveaus merkbaar:

Fysiek:             je fitter voelen, verbetering van je immuunsysteem, meer energie hebben, meer in je lijf aanwezig zijn
Mentaal:         minder piekergedachten, negatieve overtuigingen loslaten, betere slaap
Emotioneel:   onderdrukte emoties als angst, verdriet, boosheid verminderen
Spiritueel:       Het onbewuste komt meer naar boven, je leert jezelf (nog) beter kennen en durft weer op je intuïtie te vertrouwen

De transformerende ademsessie geeft letterlijk en figuurlijk ruimte!

mind-walk enkyos massage en welzijn gelina van den hoven hooglandMind-Walk® is ontspannen wandelen in combinatie met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen waarbij invloeden uit yoga, mindfulness en meditatie aanwezig zijn. Ervaring met deze onderdelen is niet nodig, ieder doet mee op zijn eigen niveau.

Het is een veilige, effectieve manier om je fitheid en gezondheid te verbeteren en het verdiept of zet een persoonlijk groeiproces in gang.

In een groep van minimaal 4 personen gaan we een wandeling maken van ongeveer 3 km waarin verschillende ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen geïntegreerd zijn.

Heb je moeite met ontspannen, wil je beter in je vel zitten, tijd voor jezelf hebben of ontstressen en minder “in je hoofd” zitten, dan is Mind-Walk® is een heerlijke manier om dit te bereiken. Wandel jezelf naar meer balans en ontspanning.

Deze cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van ongeveer 60 minuten. (minimaal 4 deelnemers). Elk les heeft een eigen thema zoals bijvoorbeeld loslaten, accepteren, balans en eventueel in afstemming met de groep kan een thema ingebracht worden waar mee gewerkt en gewandeld wordt.

De eerste stap om ergens te komen, is besluiten om niet te blijven waar je bent. Zet die stap en meld je aan!

energiecoaching meditatie mindfulness enkyos massage en welzijn gelina van den hoven hooglandDe mate van energie die je voelt kan wisselend zijn. Energie in overvloed zorgt ervoor dat je je sterk en stevig voelt. Je bent stressbestendig en je ervaart flow in je leven. En staat stevig in je schoenen.

Weinig energie of energie die uit je weg vloeit, zorgt voor minder balans en overprikkeling. Je bent lusteloos en oververmoeid.

Bij EMM gaan we op zoek naar waar jouw energie lek zit. Ben je fysiek, mentaal en emotioneel in balans?

Door middel van technieken uit meditatie, mindfulness en energie-coaching, gaan we aan de slag om meer balans te krijgen. Je leert jezelf weer op te laden, gecentreerd en gegrond te zijn.

Je hoeft geen ervaring te hebben met een van deze onderdelen, het feit dat je er aan wilt werken is genoeg om verandering in gang te zetten. Meer rust in je hoofd, minder stress, meer energie en bij jezelf kunnen blijven. Je bent in het hier en nu, je vertrouwen groeit en je kunt alles weer beter aan.
Zowel individueel, met z’n tweeën of in een groepje van max 4 personen is dit mogelijk.

Enkyos Massage&Welzijn gelina van den hoven klachtenpreventie hoogland

Openingstijden:

Maandag 14:00 - 18:00
Dinsdag 14:00 - 18:00
Woensdag 14:00 - 18:00
Donderdag 14:00 - 18:00
Vrijdag 14:00 - 18:00

Andere tijden in overleg

Overige informatie: