Ademcoaching

Transformerend Ademcoaching

Ademen is zo vanzelfsprekend dat je er meestal niet bij stilstaat. Je adem is er altijd, je hele leven lang. Alle ervaringen, zowel positief als negatief, hebben effect op je leven en zonder het te beseffen, verandert je adempatroon hierdoor.
Adem verbindt lichaam en geest. Je ademhaling zegt veel over hoe jij je vanbinnen voelt. Als je last hebt van spanning, stress, emoties, overtuigingen of pijn, kun je onbewust sneller gaan ademen, oppervlakkig ademen of je adem vastzetten.
Zo ontstaan er blokkades, je gebruikt je volledige longvolume niet meer, je energiestroom blokkeert met als gevolg dat er nog meer lichamelijke, mentale of emotionele klachten ontstaan.

Met ademcoaching kun je dit doorbreken. Het is een krachtige helende manier waarbij blokkades, angsten en ’oud zeer’ wat op diep celniveau opgeslagen is, kan transformeren.
Bij het coachgesprek gaan we dieper in op wat je mogelijk blokkeert of onbewust beperkt en kijken we naar wat je verlangen is.
Vervolgens ga je transformerend ademen om blokkades te doorbreken, stress te verminderen, meer ruimte te creëren en dat wat jou beperkt los te laten. Hierbij adem je bewust diep in zonder tussendoor te pauzeren. Het inademen is langer dan het uitademen waardoor je je lichaam een flinke zuurstof- en weerstand boost geeft.

ademcoaching enkyos massage en welzijn gelina van den hoven hoogland
Bij transformerend ademen, adem je door je blokkades en emoties heen. Hierdoor voel, ervaar je deze om ze vervolgens los te laten. Deze verandering is op diep niveau én blijvend. Er is ruimte ontstaan.

Bij de ademsessie lig je op een zachte dikke mat op de grond en ondersteun ik zo nodig door gebruik te maken van drukpunten op je lichaam, begeleidende woorden en energie, klankstaven en muziek.

De positieve effecten zijn op verschillende niveaus merkbaar:

Fysiek: je fitter voelen, verbetering van je immuunsysteem, meer energie hebben, meer in je lijf aanwezig zijn
Mentaal: minder piekergedachten, negatieve overtuigingen loslaten, betere slaap
Emotioneel: onderdrukte emoties als angst, verdriet, boosheid verminderen
Spiritueel: Het onbewuste komt meer naar boven, je leert jezelf (nog) beter kennen en durft weer op je intuïtie te vertrouwen

De transformerende ademsessie geeft letterlijk en figuurlijk ruimte!
Je adem doet het werk.

Buteyko
Ademtherapie

Er komt meer en meer aandacht voor ademhaling en het belang  van een goede ademhaling voor je gezondheid. Het doel van de Buteyko methode is een rustige, zachte ademhaling ontwikkelen, waardoor het CO2-niveau in je longen en bloed op een hoog en gezond peil blijft.

Met de Buteyko ademhaling kun je je gezondheid verbeteren. Er zijn tal van chronische klachten, symptomen en onbegrepen klachten waar je aan kunt werken via de ademhaling om zo verbetering van je gezondheid te krijgen.

De ademhaling is als de dirigent van een orkest, zonder de dirigent is het niet goed op elkaar afgestemd. Bij langer niet optimaal ademen wordt je vatbaarder voor ziekten en andere ongemakken. Alle cellen in je lichaam hebben namelijk zuurstof nodig en door goed te ademen, optimaliseer je de zuurstofopname in de cellen waardoor die cellen optimaal kunnen functioneren.

Ook ontspanning speelt hierbij een rol bij. Door vanuit ontspanning de focus naar de ademhaling te brengen, leer je beter naar je lichaamssignalen te luisteren en daardoor te herkennen zodat je stressklachten kunt aanpakken.

Het ontspannen  en her-trainen van je ademhaling zorgt voor afname van symptomen en kan tal van chronische ziekten verhelpen.

De Buteyko methode is onder andere effectief bij: chronische hyperventilatie, hoestklachten, angstklachten, vermoeidheid, duizeligheid, snurken en slaapapneu, hooikoorts, astmatische klachten, spijsverteringsklachten, veel zuchten en gapen, koude handen en voeten, veel zweten, concentratieverlies, s ’morgens vermoeid opstaan, chronisch verstopte neus, hoofdpijnklachten. En deze lijst is niet volledig. Het geeft wel duidelijk aan dat een hoeveelheid aan klachten en symptomen aangepakt kunnen worden waardoor je je gezondheid optimaliseert.

Het is geen Quick-fix, het vergt inzet en motivatie en daar krijg je gezondheid voor terug.

Ademen is van levensbelang en goed ademen maakt je leven gezonder en beter op zowel fysiek als mentaal vlak.

Enkyos Massage&Welzijn gelina van den hoven klachtenpreventie hoogland

Openingstijden:

Maandag 14:00 - 18:00
Dinsdag 14:00 - 18:00
Woensdag 14:00 - 18:00
Donderdag 14:00 - 18:00
Vrijdag 14:00 - 18:00

Andere tijden in overleg

Overige informatie: