De liefdevolle projecten ‘Handmassage in de Zorg’ en ‘Voetmassage in de Zorg kunnen binnen elk soort zorginstelling worden opgestart waar ontspanning gewenst is. Het is een succesvol en vooral gewaardeerd project waarbij vrijwilligers en/of medewerkers worden opgeleid tot handmasseur of voetmasseur.

Doel van deze projecten is het creëren van een extra service vanuit de zorginstelling aan patiënten, bewoners, personeel of zelfs bezoekers. Bewoners genieten van de ontspanning, aandacht en heilzame werking maar ook personeel van een instelling kunnen een massage als een welkome onderbreking  door de grote werkdruk

Dit is een stapje in het samenbrengen van complementaire zorg en reguliere zorg.

 

Vrijwilligers zijn enthousiast over deze functie; een nieuwe functie waarin zij mogen aanraken. Helaas is in veel instellingen aanraken vooral gericht op functioneel aanraken, bijvoorbeeld bij aan-en uitkleden en bij het douchen of wassen. Als masseur geef je een zorgzame aandachtige aanraking  bij de massage en geeft je als vrijwilliger een zeer voldaan gevoel, het persoonlijke contact geeft voldoening voor zowel masseur als voor de persoon die gemasseerd word.

Vrijwilligers die zich hiervoor opgeven binden zich graag voor langere tijd, omdat zij bijvoorbeeld een vast gezicht willen zijn binnen de zorginstelling.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren