Massage bij Fibromyalgie heeft als doel de pijnklachten en stijfheid te verminderen en het slaappatroon te verbeteren. Deze massage brengt lichaam en geest tot rust en zorgt voor meer balans. De opname van zuurstof in spieren en bindweefsels wordt verbeterd, de ademhaling wordt dieper en het hartritme en de bloeddruk dalen. Endorfine, een natuurlijke pijnstiller, komt vrij waardoor stress en pijn in het lichaam verminderen. Ook de kwaliteit van slapen kan verbeteren als het lichaam meer in balans is en minder stress ervaart.

Massage bij Fibromyalgie heeft twee massage methodes:

Massage bij Fibromyalgie als pijnbestrijding

Bij deze vorm van massage worden met speciale milde technieken de pijnpunten in het spier en bindweefsel gevonden, gemasseerd en met lichte druk behandeld waarbij ook rustige spierontspanningsoefeningen aan bod komen.

Massage bij Fibromyalgie ter bevordering van de slaap.

Deze vorm van massage wordt bij voorkeur aan het einde van de dag gegeven. Deze langzame ritmische massage nodigt lichaam en geest uit om tot diepe rust en ontspanning te komen omdat het zenuwstelsel tot rust gebracht wordt.

Elke fibromyalgiepatiënt is anders, daarom wordt bij de intake de keuze en lengte van de massages afgestemd. Van beide massages zijn doel en inhoud verschillend en zijn niet beide op een dag mogelijk. Het lichaam heeft tijd nodig om effectief te reageren op deze massage en wordt daarom als kuur aangeboden en persoonlijk afgestemd.

De effecten van massage bij Fibromyalgie:

  • Verminderd pijn, stijfheid en stress in het lichaam
  • Verlichting van spierkrampen
  • Vrijkomen van de natuurlijke pijnstiller endorfine
  • Brengt lichaam en geest tot rust
  • Versterking van het lymfesysteem
  • Verlaging van de bloeddruk
  • Verbetering van het bewegingsapparaat

BewarenBewaren

BewarenBewaren